För att söka lägenhet hos oss fyller du i en intresseanmälan här. Därefter får du höra av dig regelbundet till vår hyresförmedling på 0911-23 07 00 eller på hyresformedling@bdbfastigheter.se. Har du inte hört av dig på ett år så tas intresseanmälan bort.

 

Vi har inget kösystem. Under förutsättningar att det inte finns några betalningsanmärkningar eller att det finns anmärkningar på tidigare boende, gör vi ett urval som bygger på en helhetsbedömning. Vi tar bland annat hänsyn till att boendet ska passa dina behov och vara en långsiktig lösning för oss som bostadsbolag. Storleken på lägenheten, kostnaden för lägenheten samt hur hyresgästsammansättningen ser ut i fastigheten påverkar också.Vi ser gärna att du som redan är hyresgäst vill bo kvar hos oss. Därför kan du få förtur till lediga lägenheter. Du söker på samma sätt som övriga.

 

Om du blir erbjuden en lägenhet får du möjlighet att titta på lägenheten. Därefter är det viktigt att du tackar ja eller nej. Om du tackar ja gör vi en ekonomisk bedömning, du ska ha bra referenser från tidigare hyresvärd och ha en god ekonomi. God ekonomi innebär att du ska ha en fast disponibel inkomst, stor nog att betala din hyra och inte ha betalningsanmärkningar eller oreglerade skulder. Vi tar alltid kredit- och referensupplysning.

 

När du fått lägenhet hos oss är det dags att skriva kontrakt. Det är alltid du som bor i lägenheten som ska stå på kontraktet. Glöm inte att ta med dig legitimation. Hyresavtalet är ett juridiskt åtagande som innebär såväl ekonomiska som vårdnadspliktiga skyldigheter. Vid kontraktsskrivningen får du all nödvändig information av hyresförmedlingen.