Tillträde

När det väl är dags att flytta in har du tillträde till lägenheten från och med klockan 12.00 den dag hyresavtalet börjar gälla. Är detta en lördag, söndag eller helgdag är det inflyttning kl. 12.00 första vardagen därefter.

 

Besiktning

Besiktning av lägenheten sker i samband med avflyttning. Det är den utflyttande hyresgästen som bokar besiktningen med fastighetsägaren. Kopia av besiktningsprotokollet finns att få när du hämtar ut nycklarna. Om du upptäcker en skada i lägenheten som inte finns på besiktningsprotokollet måste du höra av dig inom en vecka efter inflyttning.

 

Elabonnemang

Vi skriver över elabonnemanget på dig innan du flyttar in. Du väljer själv vilken leverantör av el du önskar. Om du inte gör något eget val anslut boende i Piteå till PiteEnergi och boende i Älvsbyn till Vattenfall.

 

Värme och vatten

Kostnad för uppvärmning ingår i hyran. Kostnaden för varm- och kallvatten ingår i hyran i vissa fastigheter, i andra debiteras du för din förbrukning. De flesta fastigheter är anslutna till kommunens fjärrvärme.

 

Internet och TV

I de flesta fastigheter finns internetanslutning indraget i huset. Du tecknar abonnemang själv. På Strömbacka Strand ingår internetanslutning i hyran. De flesta hus har Bredbandsbolagets kabelTV. Där ingår paketet T1 Bas. På Strömbacka strand kommer TV-lösningen från Viasat och ett tiotal kanaler ingår i hyran. I Älvsbyn är fastigheten uppkopplad mot stadsnätet och basutbud på TV:n kommer från Boxer.

 

Nycklar

Vid inflyttningen får du tre originalnycklar till lägenheten och ibland även extra nycklar till port, tvättstuga, motorvärmare mm. Tänk på att nycklar är en värdehandling och att det kan bli kostsamt om du tappar bort en nyckel.